Steve Nash
0

"Thierry Henry dolazi u New York"

Totalsport
Steve Nesh
Steve Nesh
Američka nogometna (MLS) ekipa New York Red Bulls ne želi potvrditi da će sljedeće sedmice potpisati ugovor s Thierryjem Henryjem, ali zato je to potvrdio - Steve Nash.

Košarkaš Phoenix Sunsa se u američkim medijima očito nametnuo u jednog od vodećih stručnjaka za nogometna pitanja, a kako je uz to i veliki prijatelj s Henryjem, nije se libio izreći svoje mišljenje o dolasku velike zvijezde u MLS ligu.

"Henry je još uvijek klasni igrač. Već smo svjedočili dolascima nogometaša koji su pokazivali svoju veličinu, ali ne svaku večer. No, Henry je još uvijek sposoban igrati na najvišem nivou i čudesno je da u takvoj fazi karijere želi doći u SAD. Veliki je to potez za Red Bullse i za MLS", poručio je Kanađanin poznat kao veliki obožavatelj nogometa.

"Henry je postigao sve što je mogao. Ne znam koliko igrača ima toliko trofeja. Osvojio je englesko i špansko prvenstvo, osvojio je Ligu prvaka, osvojio je evropski i svjetski naslov. Voli Ameriku, voli New York i spreman je za novi izazov. Zato sam sretan što ću ga moći svakodnevno gledati", dodao je Nash.

Francuski nogometaš je prošle sezone u Barceloni igrao vrlo malo što je dovelo i do sporazumnog raskida ugovora s katalonskim divom. Samim time je olakšan i njegov prelazak u New York koji za 32-godišnjeg napadača neće morati platiti nikakvu odštetu. Iako u Red Bullsima još uvijek nisu potvrdili transfer, objavili su kako će u četvrtak predstaviti novo pojačanje, veliku nogometnu zvijezdu, tako da zapravo nema nikakve sumnje da će Henry iduću sezonu provesti u Velikoj jabuci.