Nogomet
1

The Sun: Real će ponuditi 46,5 miliona eura za Suareza

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Prema pisanju engleskog The Suna uskoro će krenuti ofanziva madridskog Reala na Liverpool i njegovog napadača, 26-godišnjeg Urugvajca Luisa Suareza.

Kontroverzni, ali sjajni napadač s Anfielda, ovog se ljeta često dovodio u kontekst odlaska. Real, Juventus i Arsenal su bili klubovi koji su se najčešće spominjali uz Suareza, a podsjetimo da su ponudu Arsenala od 30 miliona engleskih funti odbile kolege iz Premierlige.

The Sun piše da Real priprema ponudu u vrijednosti od 46,5 miliona eura i da će je uskoro poslati prema Liverpoolu. Recimo da Suarez ima valjani ugovor s Liverpoolom sve do juna 2018. godine. Podsjećamo i da je Suarez prošle sezone, tokom 33 utakmice u Premierligi, postigao 23 pogotka, a još je jedanaest puta bio uspješan asistent.

Ova vijest dolazi samo dva dana nakon što je Real službeno obznanio kako nema namjeru prodavati Gonzala Higuaina, Argentinca koji je sam izrazio želju za odlaskom. Najavljen je sastanak Higuaina i novog trenera Carla Ancelottija, a jedini je cilj Talijana nagovoriti Higuaina na ostanak.