Nogomet
0

The Sun: Liverpool stavljen na prodaju za 350 miliona funti

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Prema pisanju britanskog tabloida The Sun, slavni engleski nogometni klub Liverpool ponovno je stavljen na prodaju, svega tri godine otkako ga je preuzela američka kompanija Fenway Sports Group (FSG). Vrijednost - 350 miliona funti.

Neimenovani gradski izvor tvrdi da je John W Henry (vlasnik) duboko razočaran rezultatima kluba otkako ga je preuzeo 2010. godine. Iako je potrošio čak 187 miliona funti na pojačanja, Liverpool ove sezone ne igra u Evropi, a vrhu engleske Premierlige nije ni "prismrdio".

"Oni (FSG) su ušli u to s nadom da će zaraditi. Magazin Forbes je 2010. godine procijenio Liverpool kao šest najunosniji nogometni klub na svijetu (vrijednost preko 500 miliona funti), no ispostavilo se da je pogriješio. Činjenica da će Luis Suarez biti prodan nije slučajnost. Prodavanje najboljeg igrača je klasičan znak pokazivanja da vlasnici traže izlaz", tvrdi neimenovani izvor iz Liverpoola.

Isti izvor tvrdi da je Henry pokušao prije nekoliko mjeseci pribaviti novac od naftne kompanije iz Saudijske Arabije, Aramco, no da mu je ista ponudila kompletan otkup klupskih dionica, što ovaj, navodno, razmatra. Vjeruje se i da su dva američka milijardera jako zainteresirana za kupnju Liverpoola, no imena istih zasada nisu poznata.