Nogomet
55

The Sun: Beckham 2017. želi dovesti Ronalda u Miami

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Prema pisanju otočkog tabloida The Suna, penzionisani engleski nogometaš David Beckham pokušat će dovesti Cristiana Ronalda u redove Miamija.

Beckham je prije desetak dana objavio pokretanje ekipe u Miamiju koja će se takmičiti u sjevernoameričkoj MLS ligi, vjerovatno od 2016. godine. Dotad će nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida raditi na kreiranju igračkog kadra i marketinškom pozicioniranju kluba, a za takvo što si je navodno kao idealnu metu postavio Ronalda.

Cilj mu je, piše The Sun, dovesti aktuelnog vlasnika Zlatne lopte 2017. godine. Ako je informacija tačna, radi se o prilično ambicioznom planu budući da će Ronaldo tada imati 32 godine i za očekivati je da će još uvijek igrati na visokom nivou, pa se ne čini vjerovatnim da bi ga Real Madrid, s kojim ima ugovor do 2018., tako lako pustio.

Beckham je, navodi engleski dnevnik, svjestan da mu je potreban jedan veliki igrač kako bi učinio klub uspješnim i u takmičarskom i u marketinškom smislu, baš kao što je Los Angeles Galaxy svojedobno napravio s njim.