Nogomet
205

The Mirror o Džeki: Dokazao je zašto zaslužuje novi petogodišnji ugovor

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Bh. reprezentativac Edin Džeko blizu je dogovora o uvjetima petogodišnjeg ugovora sa Manchester Cityjem koji je briljirao u jučerašnjoj utakmici protiv Newcastela slavivši rezultatom 2:0. Džeko je pokazao svoje igračke sposobnosti i "čarobnom petom" asistirao Silvi za 1:0.

"Veliki bosanski napadač", kako ga je nazvao The Mirror, mogao bi potpisati novi ugovor ove sedmice. Manuel Pellegrini je potvrdio da će napadač biti posljednje "veliko ime u ovom klubu i oduševljen je Bosancem".

"Nije me iznenadila Džekina igra. Prošlu sezonu je završio odličnom igrom. Napredovao je kao igrač. On je timski igrač i vrlo sam sretan zbog njega. Obnovit će svoj ugovor jer ima veoma bitna zaduženja u našem timu", rekao je Pellegrini nakon jučerašnje utakmice.

Džeko će nastaviti svoju karijeru "rame uz rame" sa Samirom Nasrijem, Silvom, Vincentom Kompanyjem i Segijem Agueriom.

"S Džekom u ovakvoj formu, Cityju nije trebao Sergio Aguero. Džeko je dokazao zašto zaslužuje novi petogodišnji ugovor", piše The Mirror.

City je postigao prvi gol protiv Newcastela u 38. minuti kada je Yaya Toure dodao loptu Džeki na lijevoj strani terena, a Zmaj je nadmudrio Williamsona i Coloccinija šutirajući loptu petom prema Silvi koji pogađa za 1:0. Drugi gol postigao je Aguero u 92. minuti.