Želio u Argentinu, a ide u Italiju?
0

Tevezov agent pregovara s milanskim Interom

Sarajevo-x.com
Carlos Tevez
Carlos Tevez
Agent argentinskog reprezentativca i trenutnog člana Manchester Cityja Carlosa Teveza, Kia Joorabchian, nalazi se u Milanu gdje o mogućem transferu pregovara sa čelnicima Intera. Prema posljednjim izvještajima, City je spreman prihvatiti manju ponudu od 50 miliona funti nakon kupovine Sergija Aguera.

Iranski agent Joorabchian je avionom otputovao u Milano kako bi pokušao dogovoriti Tevezov transfer sa sportskim direktorom Intera Marcom Brancom.

City i Inter će sudjelovati u Dublin Super Cupu ovog vikenda, a Tevezov agent smatra da je to savršena prilika za oba kluba da se dogovore o transferu ili posudbi pomenutog igrača. Tevez očigledno očajno želi napustiti "građane" nakon dvije sezone provedene u ovom klubu. Meta Intera je postao nakon što su propali pregovori Cityja i brazilskog Corinthiasa. Brazilci su bili spremni ponuditi 39 miliona funti.

U Interu očekuju formalnu ponudu Manchester Uniteda za Holanđanina Wesleyja Sneijdera, čija se vrijednost procjenjuje na 35 miliona funti. Talijanski klub je već dugo zainteresovan za Teveza za kojeg se vjeruje da bi se odlično uklopio u Interovu formaciju u kojoj igraju tri napadača. Tevezov transfer u Inter je uslovljen prodajom Sneijdera. Ukoliko do toga ne dođe, Argentinac bi mogao u Inter doći na jednogodišnju posudbu.

Tevez i Branca su zajedno fotografisani na odmoru u Sardiniji početkom mjeseca, no Interov sportski direktor je demantovao navode da su razgovarali o mogućem transferu.

Carlos je ranije izrazio želju da napusti Manchester City kako bi bio sa svojom suprugom i kćerkama koje žive u Argentini. On se navodno nada kako bi život u Italiji mogao privući njegovu porodicu, a ako se to ne dogodi, barem će imati mogućnost direktnog leta u Argentinu.

Sergio Aguero je iz Atletico Madrida u Manchester City stigao nakon transfera vrijednog 35 miliona funti. Mancini ga smatra zamjenom za Teveza, a ne njegovim partnerom u napadu.

"Građani" su za Teveza tražili 50 miliona funti, ali bi dolazak Aguera mogao smanjiti tu cijenu. Direktor Cityja, Garry Cook, mogao bi Teveza u drugi klub pustiti za 40 miliona funti.

Aguero bi svoj prvi nastup za City mogao zabilježiti ovog vikenda na Dublin Super Cupu. Dvadesetrogodišnji nogometaš je potpisao petogodišnji ugovor, objavio je Goal.com.