Engleski FA Cup
0

Tevez želi predvoditi "Građane" do prve titule nakon 35 godina

FENA
Carlos Tevez (Foto: Reuters)
Carlos Tevez (Foto: Reuters)
Kapiten Manchester Cityja Carlos Tevez je uvjeren da može biti spreman za finale engleskog FA Cupa protiv Stokea, zakazano za 14. maj.

Tevez je neko vrijeme proveo u Milanu, gdje se oporavljavljao od povrede tetive koljena, zbog čega nije nastupio u polufinalnoj pobjedi protiv Manchester Uniteda na "Wembleyu", prenose mediji.

Šanse za njegov povratak za finale su polovične.

Argentinski napadač se nada da može predvoditi ekipu Roberta Mancinija do prve titule u posljednjih 35 godina.

"Igrao sam u kupu za tri ekipe i znam kako je bitno to takmičenje. U nekim zemljama domaći kup je nebitan. U Engleskoj, zbog historije i značaja FA Cupa za navijače potpuno je drugačija situacija", rekao je Tevez za Daily Mail.

On je uvjeren da City može svojim navijačima priuštiti dan za pamćenje i donijeti trofej u klupske prostorije nakon dugog niza neuspješnih godina.

"Igramo dobro i imamo šansu postići nešto veliko za Manchester City. Jednom sam igrao na 'Wembleyju' za United protiv Evertona u polufinalu. Izgubili smo na penale tako da mi nije ostao u lijepom sjećanju", dodao je Tevez.

Dok je Tevez uporan u želji da za 24 dana zaigra za City na "Wembleyju", njegova budućnost na "Eastlandsu" nije toliko sigurna jer se mnogi klubovi interesiraju za napadača, a među posljednjim se javio italijanski Juventus.