Nogomet
0

Tevez: Šeik Mansour mi je rekao da mogu otići

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: AP)
Carlos Tevez (Foto: AP)
Napadač Manchester Cityja i argentinske nogometne reprezentacije Carlos Tevez progovorio je u razgovoru za News of the World o svojim planovima vezanima za nastavak karijere.

Iako je ugovorno za City vezan do 2014. godine, argentinski se napadač konstantno medijski spominje u kontekstu transfera u neke od najvećih svjetskih klubova. Sada je Tevez otvoreno priznao da se ne slaže s izvršnim direktorom kluba Garyjem Cookom, ali isto tako i da mu je vlasnik kluba šeik Mansour dao zeleno svjetlo za odlazak ukoliko to uistinu želi.

"Rekao mi je (Mansour) da me želi zadržati, ali u isto mi je vrijeme rekao da napravim ono što će me usrećiti. Rekao mi je: Ako želiš otoći, onda idi. Nemam nikakvih imperativa i odluka je na meni. Ponudili su mi novi ugovor u decembru, ali nisam ga želio potpisati. Na kraju sezone ponovo su mi ponudili novi ugovor, ali u ovom trenutku ne znam hoću li ga prihvatiti. Ima opcija, ali ako ne zaigram za Real Madrid, Barcelonu, Inter ili Milan, neće ostati velika praznina u mom životu", rekao je Tevez, koji je prije šest mjeseci zatražio ispisnicu iz Cityja.

Zbog takvog postupka, kaže, danas ne žali, a za njega krivi Cooka koji nije ispunio neka obećanja, iako ne pojašnjava o čemu se radi.

"Ne žalim oko zahtjeva za transferom. Bila je to situacija koju su neki u upravi (Cook) uvjetovali. Obećavali su nešto šest mjeseci i onda to nisu ispunili. Nakon šest mjeseci obećanja zašto bih im sada vjerovao. Zato i dalje neću razgovarati s njima, nikada. Oni su pokušali razgovarati sa mnom, ali ja s njima neću, nikada. To nije moguće. Ja kontaktiram direktno sa šeikom Mansourom, ni s kim drugim. U decembru sam ostao zbog svog odnosa s navijačima koji me poštuju i koji su mi rekli da ostanem".

Na kraju je Tevez pojasnio razloge svoje želje za povratkom u domovinu.

"Prošlog decembra ozbiljno sam razmišljao o prekidu igranja nogometa. Bio sam ozbiljan. Sve dok nemate djecu ne znate kako je to biti udaljen od njih. Tako brzo odrastaju, udaljeni su hiljade kilometara, a ja nisam uz njih da to vidim. Teško je vratiti se nakon utakmice u prazan dom, kada sam nervozan ili uzrujan, i biti bez njih. Kada je Katia povrijedila ruku u februaru, nisam bio ondje da ju zaštitim i utješim. To su trenuci kada shvatite koliko vam porodica znači. Zato ću biti gotov s igranjem u Evropi za tri godine. Moja porodica u Argentini previše mi nedostaje da bih bio udaljen od nje".