Nogomet
0

Tevez: Reprezentacija mi ne nedostaje

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: Arhiv/AFP)
Carlos Tevez (Foto: Arhiv/AFP)
Iako kaže da nema problema s činjenicom da ga nema u argentinskoj reprezentaciji, napadač Manchester Cityja Carlos Tevez istakao je da bi prihvatio poziv, kada bi ga dobio.

Selektor Gauča Alejandro Sabella, koji je vođenje reprezentacije preuzeo nakon Copa Americe, još niti jednom nije uručio poziv Tevezu. Budući da je Tevez veći dio prošle sezone proveo "na ledu" zbog disciplinskih prekršaja,selektor ga očito nije imao na svom radaru, iako se Tevez pri kraju sezone vratio u ekipu i igrao je dobro.

U utorak je 28-godišnji napadač na zabavi koju je organizirao njegov prvi klub Boca Juniors govorio kako ne pati zbog nepojavljivanja u nacionalnoj ekipi.

"Reprezentacija mi ne nedostaje. Trenutno mi je draže gledati kako dečki igraju sa strane. Naravno, volim argentinsku reprezentaciju, ali trenutno nemam neku želju biti u ekipi. Kada bih dobio poziv, normalno da bih se odazvao", rekao je Tevez.

Istakao je kako bi volio završiti karijeru u Boci, s kojom je osvojio četiri trofeja u četiri sezone provedene u tom klubu na početku profesionalne karijere.

"Sada jednako razmišljam kao i kada sam napuštao taj klub. Volio bih završiti karijeru u Boci. To je moja najveća želja. Ipak, moram vam reći da sam vrlo sretan završio svoju sezonu u Engleskoj. Dobro se osjećam, moja porodica je sretna i trenutno nemam nikakvog razloga razmišljati o odlasku iz Manchester Cityja", zaključio je Tevez.