Manchester City
0

Tevez propušta utakmicu protiv Arsenala, Robinho upitan

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Napadač Manchester Cityja Carlos Tevez propustit će zbog povrede koljena subotnju utakmicu 5. kola engleskog nogometnog prvenstva u kojoj će njegov klub ugostiti Arsenal.

Tevez je povredu dobio igrajući prošlog vikenda za argentinsku reprezentaciju u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a s terena bi mogao izbivati između dvije i tri sedmice, obznanio je menadžer Manchester Cityja Mark Hughes.

  • Tako su nam rekli liječnici argentinske reprezentacije, no nama se čini da bi pauza mogla trajati i kraće - kaže Hughes.

Teško je očekivati da bi se argentinski reprezentativac mogao oporaviti do 20. septembra, kada će njegov novi klub gostovati na Old Traffordu kod bivšeg u gradskom derbiju između Uniteda i Cityja.

  • Carlos je upitan za tu utakmicu. Učinit ćemo sve što možemo da ga osposobimo za derbi. Razlog je jasan, Tevez silno želi igrati protiv bivšeg kluba - dodao je Hughes.

U Manchester Cityju čekaju nalaze pregleda ultzrazvukom povrijeđenog gležnja još jednog napadača, Brazilca Robinha.

  • On ima manju oteklinu na gležnju. Ne čini nam se da je u pitanju neka teža povreda, ali najbolje je ipak pričekati rezultate pregleda. Tek nakon njih znat ćemo hoće li Robinho konkurisati za subotnju utakmicu ili ne - objasnio je Hughes.