Nogomet
39

Tevez pogodio za pobjedu Manchester Cityja protiv Wigana

Piše: D. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U zaostaloj utakmici 29. kola engleske Premier lige Manchester City je na Etihadu ugostio ekipu Wigana i slavio rezultatom 1:0.

Na otvaranju susreta Manchester Cityja i Wigana viđene su dvije prilike, po jedna na obje strane. U redovima domaćih je šansu propustio Kolarov, a na drugoj strani je neprecizan bio Kone. Potom je uslijedila još jedna prilika za Kolarova, ali nije imao sreće. U nastavku su Građani propustili nekoliko prilika za pogodak, a neprecizni su bili Aguero, Toure,Garcia i Kolarov. Šanse za goste u prvom poluvremenu nisu realizirali Maloney i Di Santo. Prvi dio susreta završen je rezultatom 0:0.

Početkom drugog poluvremena je u ekipi Građana umjesto Aguera u igru ušao bh. reprezentativac Edin Džeko. Igrala sa 49. minuta kada je večeras aktivni Maloney ponovo zaprijetio domaćem golmanu Hartu. Precizniji nije bio ni njegov saigrač Kone u 54. minuti susreta.

Kako se susret bližio kraju, tako su i Građani grčevito pokušavali doći do pogotka. Tevez je šutirao u 68. i 71. minuti, ali bez uspjeha. Ipak, Argentinac je uspio postići pogodak za vodstvo svog tima u 83. minuti, a asistirao mu je Kolarov. Bio je to i konačan rezultato ovog susreta.