Engleska Premier liga
69

FOTO+VIDEO / Tevez i Aguero potopili Norwich, Džeko odgledao utakmicu s klupe

Piše: D. B.
Foto: AFP
(Foto: AFP)
U 34. kolu engleske Premier lige Manchester City je gostovao kod ekipe Norwicha gdje je uvjerljivo slavio rezultatom 6:1.

"Građani" su odlično otvorili susret s Norwichom. Opasan je udarac ka domaćem golmanu Rudyju uputio Silva. Na drugoj strani je uzvratio Pilkington. Isti je igrač pokušao i u 14. minuti, ali ponovo nije imao sreće.

City je u prednost došao u 18. minuti kada je na asistenciju Silve pogodio Tevez.


szólj hozzá: Norwich Man City 0:1 Tevez

Neuništivi Argentinac je mogao i do drugog gola dvije minute kasnije, no, njegov je udarac ovog puta izblokiran. "Građani" se nisu zadovoljili minimalnim vodstvom. Drugi gol za goste je u 27. minuti postigao Aguero, Tevez je ovog puta bio u ulozi asistenta.


szólj hozzá: Norwich Man City 0:2 Aguero

U finišu prvog poluvremena je svoj udarac isprobao i Clichy, ali promjene rezultata nije bilo. Gosti su na odmor otišli s dva gola prednosti.

U nastavku utakmice je ekipa Norwicha zaigrala nešto bolje, što je rezultiralo pogotkom u 51. minuti. Strijelac je bio Surman.


szólj hozzá: Norwich Man City 1:2 Surman

Igrači Cityja nisu odustajali od napadačke igre. To se isplatilo u 73. minuti kada je treći gol za goste postigao Tevez. To je bio njegov drugi gol na utakmici.


szólj hozzá: Norwich Man City 1:3 Tevez

Već u 75. minuti su gosti postigli i četvrti pogodak. Strijelac je na asistenciju Yaye Tourea bio Aguero. Ovo je bio drugi Argentinčev gol u ovom susretu.


szólj hozzá: Norwich Man City 1:4 Aguero

Svoj hat-trick, a peti gol za City je postigao Tevez u 80. minuti.


szólj hozzá: Norwich Man City 1:5 Tevez

Nakon toga se i Johnson upisao na listu srijelaca, pogodio je u 90. minuti nakon asistencije Clichyja. Utakmica je završena rezultatom 6:1 u korist Manchester Cityja. Bh. reprezentativac Edin Džeko je susret odgledao s klupe.


szólj hozzá: Norwich Man City 1:6 Johnson