Nogomet
1

Teslić: Održan memorijalni turnir "Dragan Mance"

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U organizaciji teslićkog Fudbalskog kluba "Proleter", na stadionu ovog kluba "Radolinka", održan je 9. memorijalni turnir "Dragan Mance" na kojem su učestvovale četiri ekipe – "Partizan" iz Beograda, "Obrenovac" iz Obrenovca, "Sloga" iz Doboja i ekipa domaćina "Proleter" iz Teslića.

Predsjednik Uprave FK "Proleter" Miroslav Topić istakao je da je ova tradicionalna sportska manifestacija rezultat višegodišnje uspješne saradnje Teslićana i Obrenovčana, koja se proširila i na ljude iz beogradskog "Partizana".

On je dodao da je cilj turnira čuvanje od zaborava jednog od najboljih fudbalera u bivšoj Jugoslaviji s početka osamdesetih godina /20. vijeka/, te ispoljavanje sportskog duha, druženje mladih i sticanje novih prijateljstava.

Načelnik opštine Savo Kasapović, koji je otvorio trunir, ocijenio je da ovakvi događaji doprinose razvoju fudbala u Tesliću i afirmisanju lokalne zajdnice u cjelini.

Goran Mance, brat pokojnog fudbalera, rekao je da je ovaj sportski susret doživio kao rođendan, te da ga činjenica da se organizuje u ime njegovog brata obavezuje da svake godine prisustuje događaju.

Ovogodišnji Memorijalni turnir "Dragan Mance" u Tesliću okupio je selekcije 2001. godišta, a pobjednikom je proglašena ekipa "Partizan" iz Beograda.