Adis Jahović za Sarajevo-x.com
0

"Teško mi je što ne mogu igrati protiv Širokog Brijega"

Piše: E. Isanović
Adis Jahović
Adis Jahović
Jedan od najboljih napadača Premijer lige BiH, Adis Jahović, već duže vrijeme suspendovao je prvi šef struke FK Sarajevo Mirza Varešanović. Ipak, Adis je formu nastavio održavati trenirajući s drugim timom, ali u posljednjih sedam dana radi sa juniorima.

"Nadao sam se i vjerovao kako će suspenzija biti ukinuta. Ipak, kako su dani prolazili shvatio sam da, nažalost, od toga neće biti ništa. Dosta me pogodilo neigranje, ali bitno je da je Sarajevo ostalo na trećem mjestu koje garantuje izlazak na evropsku scenu", kaže Jahović.

Naglašava kako je utakmica, koja se igra u četvrtak, sa direktnim konkurentom Širokim Brijegom, presudna.

"Izuzetno mi je teško što ne mogu igrati protiv tim sa Pecare, to je utakmica sezone. Svi znamo koliko ovaj dvoboj znači navijačima. Volio bih da sam 'unutra', da pomognem, zajedno sa Hamzagićem. Vjerujem kako bi Sarajevo s nama bilo još kvalitetnije, opasnije i da bi to donijelo prevagu. Ekipu ću bodriti i podržavati sa tribina. Suparnik je kvalitetan, ali se nadam da ćemo slaviti. Očekujem veliku borbenost svih koji dobiju priliku u udarnoj postavi. Mi smo u prilici riješiti dvojbu oko trećeg mjesta, vjerujem da ćemo u tome uspjeti", uvjeren je.

Makedonac podvlači da mu na ljeto ističe ugovor i da napušta Koševo.

"U glavnom gradu BiH sam do kraja prvenstva. Potom odlazim, mada bih volio da se sve nije ovako završilo.Volim ovaj klub i grad, ali je očigledno da više ne računaju na mene. Ponude svakodnevno pristižu. Kontaktirali su me klubovi iz Danske, Rumunije, Austrije, Kipra, Irana i Azerbejdžana. Vidjet ćemo ko će biti najkonkretniji", zaključio je naš sagovornik.