Kvalifikacije za SP
0

Teške pobjede Njemačke i Francuske

Totalsport
Reprezentacije Francuske i Njemačke ostvarile su teške pobjede u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Francuska je s minimalnih 1-0 pobijedila na gostovanju kod Farskih otoka u Torshavnu, dok je Njemačka nešto uvjerljivije s 2-0 bila bolja u gostima kod Azerbajdžana u Bakuu.

Francuzi su bili bolji od početka utakmice, ali nikako nisu mogli okruniti svoju bolju igru sve do 42. minute kada je napadač Toulousea Jean-Pierre Gignac zabio svoj prvijenac u dresu "tricolora" za tri osvojena boda. Gignacu je za gol asistirao Florent Malouda, a ovaj je primio loptu leđima prema golu u šesnaestercu i onda iz okreta poentirao u donji lijevi ugao.

Spomenimo da je svoje minute u ovoj utakmici dobila i najveća zvijezda francuske reprezentacije, Franck Ribery, koji je u 65. minuti zamijenio Maloudu i tako pokazao da je ozljeda koljena iza njega.

Francuskoj je ovo četvrta pobjeda u kvalifikacijama za SP, te sada momčad Raymonda Domenecha za liderom sedme skupine, Srbijom, zaostaje pet bodova, ali ima i utakmicu manje.

Njemačka je u sedmoj kvalifikacijskoj utakmici za SP u skupini 4 došla i do šeste pobjede na krilima strijelaca Bastiana Schweinsteigera i Miroslava Klosea. Njemačka sada ima četiri boda više od drugoplasirane Rusije, ali i utakmicu više uoči međusobnog ogleda koji je na rasporedu 10. septembra.

Kvalifikacije za nogometni SP 2010. godine:

Grupa 4:

Azerbajdžan – Njemačka 0-2 (Schweinsteiger 12, Klose 54)

Tabela: 1. Njemačka 19, 2. Rusija 15 (-1), 3. Finska 10 (-1), 4. Wales 9, 5. Azerbajdžan 1 (-1), 6. Lihtenštajn 1

Grupa 7:

Farski otoci – Francuska 0-1 (Gignac 42)

Tabela: 1. Srbija 18, 2. Francuska 13 (-1), 3. Litva 9, 4. Austrija 7 (-1), 5. Rumunjska 7 (-1), 6. Farski otoci 1