Teške riječi u svlačionici
4

Terry i Benitez se sukobili nakon poraza od Newcastlea

Totalsport
John Terry i Rafael Benitez
John Terry i Rafael Benitez
Privremeni menadžer Chelseaja Rafael Benitez žestoko se posvađao s kapitenom Johnom Terryjem nakon nedavne utakmice protiv Newcastlea, izvještava The Sun.

Aktuelni europski prvak je u 25. kolu Premierlige izgubio na St. James' Parku s 3:2, a engleski tabloid piše da je španski stručnjak u svlačionici pred svima glavnim krivcem za poraz označio upravo Terryja. Okrivio ga je za dva primljena gola i dao mu do znanja da uopće nije zadovoljan njegovim igrama i da ga ne smatra dovoljno spremnim nakon dugog izbivanja s terena.

Kapiten je navodno teško primio trenerovu kritiku i žestoku mu je uzvratio pred svim saigračima i članovima stručnog sštaba. I ostali su igrači, navodi The Sun, bili šokirani Benitezovim postupkom jer dosad u klubu nije bio običaj da trener pred svima izdvaja jednog igrača kao krivca za neuspjeh.

Terry je zbog povrede ligamenta koljena bio izvan pogona od sredine novembra. Vratio se tek 12. januara, ali tek je protiv Newcastlea prvi put u Premierligi ove kalendarske godine igrao svih 90 minuta.