Nogomet
0

Terry demantirao Makeleleovu priču

Totalsport
Nogometni klub Chelsea i njegov kapiten John Terry tvrde da je bivši član kluba iz Londona Claude Makelele iznio neistinitu priču u svojoj nedavno objavljenoj autobiografiji ''Claude Makelele - Tout Simplement'.

U toj se publikaciji bivši francuski reprezentativac Makelele, ove sezone član PSG-a, osvrnuo na svoje razdoblje na Stamford Bridgeu. Optužio je bivšeg trenera Josea Mourinha da je uništio ekipu

"U ekipi je vladala izvanredna, rijetko viđena solidarnost. Mourinho ju je sasvim uništio eliminiravši sve kohezivne elemente koje smo imali. Odgovoran je za nastanak klanova jer je jednu skupinu igrača počeo tretirati zvijezdama."

Između ostalog, Makelele je ustvrio da je John Terry bio uzrok Mourinhovog odlaska iz kluba.

''Mislim da je Mourinho u klubu imao status nedodirljivog čovjeka. No, mnogi su se igrači žalili na njega. Naročito John Terry. Kada je Terry obznanio pucanje spona s Mourinhom izvršnom direktoru Peteru Kenyonu, te tražio od njega trenutni transfer iz kluba, Roman Abramovič je odmah reagirao. Odlazak Terryja iz Chelseaja je bio nezamisliv, iz kuta navijača, igrača i vlasnika kluba. Pa je kufere morao početi pakirati Mourinho''.

Chelseajev glasnogovornik tvrdi da u svemu izrečenome nema nimalo istine.

"Terry nikada nije zatražio odlazak iz kluba i nije povezan s odlaskom Mourinha. Klub i Mourinho sporazumno su raskinuli suradnju."

Sličnu priču zavrtio je i tim Terryjevih odvjetnika u izdanom priopćenju.

''Kategorički tvrdimo da John Terry nije imao nikakve veze s odlaskom Josea Mourinha iz kluba. Nema nikakve osnove za takve špekulacije. Također, potvrđujemo da John Terry nikada nije tražio od klupskih čelnika svoj odlazak iz kluba. Ako takvo što uopće treba potvrđivati'', stoji u priopćenju.