Odluka uprave Čelika
0

Teren na Bilinom Polju se čuva samo za "Zmajeve"

Piše: E. B.
Do utakmice baraža između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala na Bilinom polju se neće igrati niti jedna utakmica, a nogometaši Čelika će se sve treninge imati na stadionu SRC Kamberovića polje.

Ovo je odlučila uprava Čelika želeći da se travnjak na stadionu Bilino polje sačuva za historijsku utakmicu bh. reprezentacije.

Uzvratna utakmica Kupa između Čelika i GOŠK-a, koja se igra u srijedu, igrati će se na stadionu u Kaknju, dok će se prvenstvena utakmica između Čelika i tuzlanske Slobode najvjerovatnije odgoditi, ili igrati ponovno na stadionu Varda u Kaknju ili čak Tuzli!

Nakon velikog nevremena, prije i tokom utakmice kvalifikacija sa Luksemburgom, travnjak je na Bilinom polju oštećen, tako da će se morati reparirati i "osvježiti" do prve utakmice baraža. Odmah nakon žrijebanja u Krakowu i "inspekcijskog pregleda" od Carlosa Godinha, tehničkog direktora reprezentacije Portugala, stigli su komentari da travnjak nije dobar. Na opće zadovoljstvo domaćina nije bilo sve tako crno kako se komentarisalo i prvenstvena utakmica Čelik - Borac pokazala je da se može igrati dobra utakmica, ali je veliko nevrijeme i velika količina kiše utjecala da se, protiv Luksemburga, na nekim dijelovima terena pojavile lokve sa vodom.

Nažalost na tom meču drenažni sistem travnjaka na Bilinom polju, koji je uistinu star i zapušten, nije mogao primiti svu kišu koja je padala neprekidno preko pet sati. Danas znamo da do okršaja "Zmajeva" sa portugalskim "Pijetlovima" niko neće trenirati i igrati utakmice na Bilinom polju.

 Potez uprave Čelika raduje, jer ne žele ništa prepuštati slučaju, i teren će biti vrhunski pripremljen u narednih mjesec dana do meča sa Portugalcima.