Nogomet
7

Telles, Melo, Ljajić i Jovetić napuštaju Inter

Piše: D. B.
Stevan Jovetić i Adem Ljajić
Stevan Jovetić i Adem Ljajić
Nogometaši Alex Telles, Felipe Melo, Adem Ljajić i Stevan Jovetić će napustiti Inter na kraju sezone, piše Gazzetta dello Sport.

Pomenuta četvorica igrača stigla su u Inter na početku sezone, no, oni su već na izlaznim vratima. Melo bi mogao ostati samo ako ekipu napusti Gary Medel, a interes za Čileanca su pokazali klubovi iz Rusije i Argentine. Odluka o odlasku ovisi i o Medelu, ali se odlazak Mela čini mnogo izvjesnijim.

Inter ne planira otkupiti Tellesa od Galatasarayja za 8,5 miliona eura jer na kraju sezone kao slobodan igrač stiže Caner Erkin.

Slična situacija je i sa Ademom Ljajićem, bez obzira što se takav tip igrača dopada treneru Intera Robertu Manciniju. Ipak, cijena od 11 miliona eura, koju je potrebno platiti Romi za srbijanskog nogometaša, čini se previsokom, jer u klub dolazi Ever Banega.

Što se tiče Stevana Jovetića, Inter planira napraviti sličan posao kao i sa Xerdanom Shaqirijem. To znači da će klub iz Milana otkupiti Jovetića od Manchester Cityja za 14,5 miliona eura, a onda ga prodati drugom klubu, vjerovatno Atletico Madridu.