Nogomet
0

Telegraph: Newcastle će otpustiti Stevea McClarena, Svrake preuzima David Moyes

Piše: D. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Čelnici Newcastlea namjeravaju otpustiti menadžera Stevea McClarena zbog loših rezultata u utakmicama koje određuju sudbinu kluba. Spas vide u bivšem menadžeru Manchester Uniteda Davidu Moyesu.

McClaren je na St. James Park stigao prije početka sezone, kada je zamijenio Jona Carvera. Bivši selektor reprezentacije Engleske je tada potpisao trogodišnji ugovor sa Newcastleom, što znači da će klub morati platiti odštetu u slučaju raskida ugovora.

Vlasnik Newcastlea Mike Ashley je spreman djelovati te će zatražiti od direktora Leeja Charnleyja da ovog vikenda otpusti McClarena nakon "užasnih" osam mjeseci.

Ekipu će prema pisanju Telegrapha preuzeti bivši menadžer Evertona, Manchester Uniteda i Real Sociedada David Moyes, ali pregovori još uvijek nisu završeni. Ipak, Moyes je veoma zainteresovan za posao kako bi se vratio u Premierligu.

Newcastle je u subotu poražen na domaćem terenu od Bournemoutha rezultatom 1:3, trenutno se nalazi na pretposljednjem devetnaestom mjestu na tabeli sa 24 boda osvojena u 28 odigranih kola. Ipak, šanse za opstanak i dalje ima jer sedamnaestoplasirani Sunderland, prva ekipa iznad "crvene linije", ima samo bod više. U opasnoj zoni je 18. Norwich sa 24 boda, dok posljednja Aston Villa ima samo 16 bodova.