Nogomet
26

Ivan Tatomirović: Nadam se da će naši napadači biti efikasni

Piše: D. B.
Ivan Tatomirović
Ivan Tatomirović
Posljednje pripreme vječitih rivala Sarajeva i Željezničara za 102. gradski derbi su pri kraju, a atmosfera je blizu usijanja. Iz oba tabora poručuju da će igrati na pobjedu, a defanzivac tima sa Koševa, Ivan Tatomirović, nada se da će napadači domaćina biti efikasni i donijeti radost ljubiteljima bordo boje.

"Prije svega očekujem dobru utakmicu, koja će zadovoljiti prisutne gledatelje, jer zbog njih i igramo. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku sa tribina i to me veseli. Što se tiče samog meča, on će biti izuzetno zahtjevan, a nadam se da ćemo na kraju izaći kao pobjednici sa stadiona", izjavio je za portal Klix.ba defanzivac FK Sarajevo Ivan Tatomirović.

Svjestan je svih opasnosti koje vrebaju u derbiju protiv ljutog rivala, ali smatra da neće biti problema ukoliko svi dogovoreni zadaci budu ispunjeni.

"Željezničar nije bez razloga u vrhu tabele, ali bih ja ipak pričao o nama. Siguran sam da, ako pokažemo jedan dobar pristup, možemo slaviti na derbiju. Svaki pojedinac mora dati sve od sebe, jer smo svjesni da je ova utakmica izuzetno važna za nas i navijače, kao i za nastavak prvenstva”, kazao je Tatomirović.

Istakao je da u bordo taboru vlada odlična atmosfera.

“Naša snaga se ogleda u nekoliko stvari. Prije svega, dobar smo kolektiv i atmosfera u ekipi je veoma dobra. Momci se super slažu i izvan terena, što je mnogo važno za naše performanse. Kvalitet ekipe je također neupitan", kazao je naš sagovornik.

S obzirom na to da je bilo mnogo promjena, ekipa se polako uigravala. Čini se kako je i problem realizacije riješen.

"Imali smo dovoljno vremena da se uigramo i zabilježili smo pobjede u posljednje dvije prvenstvene utakmice. Čini se da smo počeli postizati golove baš u trenutku kada je najpotrebnije. Nadam se da ćemo i u srijedu biti efikasni. To prepuštam Komazecu, Kariću i Travančiću", rekao je Tatomirović.

Naglasio je značaj gradskog derbija i želju za trijumfom.

"Puno mi znači derbi sa Željom. Odigrao sam veliki broj utakmica za Sarajevo i svjestan sam značenja ovog dvoboja. Dat ću sve od sebe, kao i svaki put, kako bih dao svoj doprinos u, nadam se, našoj pobjedi nar rivalom", završio je Tatomirović.