Nogomet
128

Tanković: Ukoliko ponovo dobijem poziv da igram za BiH, razmislit ću

Piše: J. H.
Muamer Tanković u dresu Švedske u utakmici protiv Turske
Muamer Tanković u dresu Švedske u utakmici protiv Turske
Nogometaš AZ Alkmaara Muamer Tanković, Šveđanin koji vodi porijeklo iz BiH, razmislio bi o nastupu u dresu Zmajeva ukoliko ga selektor Mehmed Baždarević pozove.

Iako je do sada mogao upisati nekoliko nastupa u dresu državnog tima BiH, Tanković je ipak odbio igrati sa Ibiševićem, Pjanićem, Spahićem, Džekom... Upravo je sadašnji kapiten Zmajeva razgovarao sa Tankovićem i pokušao ga uvjeriti da nastupi za državu svojih roditelja.

Na njegovu žalost i nagovor Zlatana Ibrahimovića, napadač holandskog AZ Alkmaara prihvatio je poziv selektora Švedske Erika Hamrena, čime je zauvijek zatvorio vrata najbolje bh. nogometne selekcije.

Ipak, nakon što su ga švedski selektori u potpunosti zaboravili nakon marta prošle godine, Tanković je ponovo počeo razmišljati o BiH. Kako je kazao za švedske medije, razmislio bi o pozivu selektora naše zemlje.

"Sada je do švedskog selektora da li me želi ili ne. Ukoliko dobijem poziv da zaigram za BiH, zatvorit ću se u sobu i dobro razmisliti", kazao je Tanković.

"Još uvijek su zainteresirani za mene (u BiH op.a.). Gledali su me ovdje u Holandiji. Ljudi moraju razumjeti šta mi BiH znači", dodao je.