Fiorentina
0

"Talijanski savez i Prandelli pokazali su nedostatak poštovanja"

Totalsport
Cesare Prandelli
Cesare Prandelli
Iz redova Fiorentine ogorčeni su načinom na koji je dogovorena saradnja između Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) i njihovog dojučerašnjeg trenera Cesarea Prandellija.

“Sve do danas u klubu niko nije informiran po tom pitanju. Saznali smo to sa web stranice talijanskog saveza i medija. Vjerujemo da ovakvo ponašanje pokazuje ozbiljan nedostatak poštovanja prema klubu i našim navijačima”, stoji između ostalog u službenom saopćenju Fiorentine na imenovanje Prandellija novim selektoromtalijanske reprezentacije.

Da će upravo Prandelli, koji je vodio Fiorentinu od februara 2005. godine, naslijediti Marcella Lippija na trenerskoj klupi “azzurra” iz FIGC-a su objavili u nedjelju uz dodatak da je postignuta saradnja na četiri godine.

U Fiorentini su od ranije znali da Prandelli slovi kao najizgledniji kandidat za zamjenu Lippija, što pokazuje i njihovo “koketiranje” prošle sedmice sa Sinišom Mihajlovićem, bivšim trenerom Catanije, ali oštro su osudili činjenicu da je vijest prije procurila u javnost negoli su oni saznali da je došlo do dogovora.