Nogomet
123

Talijanski novinari: Može li Džeko zbaciti s trona ikonu Rome Francesca Tottija?

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: EPA)
Edin Džeko (Foto: EPA)
Prema posljednjim informacijama iz Italije, Roma je dogovorila s Manchester Cityjem visinu transfera u iznosu od 20 miliona eura za napadača bh. reprezentacije Edina Džeku.

Pojedini eksperti za "Mercato" (prelazni rok) u Italiji već su na društvenim mrežama postavili zanimljivo pitanje: može li Džeko zbaciti s trona ikonu Rome Francesca Tottija?

Mattia Fontana (Eurosport) navodi da su navijači Rome oduševljeni novim pojačanjem, ali da se još uvijek ne zna ko će sjediti na klupi: Džeko ili Totti.

"Moramo uzeti u obzir da Totti ima 39 godina, ali i samu taktiku trenera Rudija Garcije. On uvijek postavlja igru u formaciji 4-3-3 i zato je teško očekivati da će u isto vrijeme igrati i Džeko i Totti. Džeko bi trebao da bude prvi napadač tima, a Totti rezerva jer se on uskoro oprašta od kluba", navodi Fontana.

Gianluca Di Marzio, jedan od najpoznatijih sportskih novinara u Italiji i ekspert za "Mercato", također je na Twitteru potvrdio da je transfer završen, te da se uskoro očekuje zvanično obavještenje klubova.

Džekin transfer je, prema njegovom mišljenju, veliki dobitak za talijanski nogomet.

ESPN navodi da bi konkurencija Džeki mogao biti i talijanski napadač Mattia Destro, ukoliko ovaj igrač ostane u klubu, što je malo vjerovatno.