Nogomet
8

Talijanski mediji se obrušili na Balotellija: Ugledaj se na Pjanića!

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Vodeći talijanski mediji nisu štedjeli riječi kritike na račun Marija Balotellija koji sinoć nije opravdao nijedan euro uložen u njegov transfer iz Manchester CItyja.

Za razliku od Marija, Pjanić se predstavio u sasvim drugom svjetlu. Na terenu je bio veoma radišan, pokazao izrazitu nogometnu tehniku i taktičku inteligenciju. Jednostavno, bio je vođa na terenu. Balotelli je hodao po terenu bez ikakve svrhe i zaustavljao se samo kako bi prigovorio sudiji, saigračima, treneru ili komentatorima Sky Sporta. Balotelli je samo četiri mjeseca mlađi od Pjanića, piše portal Football Italia.

Balotelli je igrao u Seriji A i Premiershipu godinama i ne može se reći da nema iskustva. Rođen je '90. kad i Pjanić. Mario je imao teško djetinjstvo, ali i Pjanić čija je porodica morala napustiti ratom zahvaćenu Bosnu, navode talijanski mediji poredeći bh. reprezentativca sa Balotellijem.

Podsjetimo, Pjanić je sinoć postigao senzacionalan gol u pobjedi Rome protiv Milana. O njegovom golu će se još dugo pričati.