Nogomet
1

Talijanski kup: Napoli posljednji četvrtfinalista

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Napolija posljednji su četvrtfinalisti Talijanskog kupa. U osmini finala su na svom San Paolu savladali Atalantu s 3-1.

Gosti iz Bergama su vrlo kratko imali prednost: poveli su u 13. minuti pogotkom Giuseppea De Luce kojem je asistirao Hrvat Marko Livaja. Međutim, samo dvije minute kasnije je izjednačio Jose Maria Callejon, zabivši iz voleja nakon nabacivanja Anthonyja Reveillerea.

Vodstvo Napoliju u 72. je minuti donio Lorenzo Insigne. Gosti su tvrdili da je pogodak postignut iz zaleđa, a najglasniji je u protestima bio Mario Yepes koji je pritom dobio i crveni karton. Nakon toga se igra Atalante raspala, a konačnih je 3-1 svojim drugim pogotkom večeri postavio Callejon.

Napoli će u četvrtfinalu igrati protiv Lazija, a preostali su parovi Roma - Juventus, Milan - Udinese i Fiorentina - Siena.

Talijanski kup, osmina finala:

Catania - Siena 1-4 (Leto 4 / Paolucci 24, Valiani 59, Pulzetti 90+1, Rosseti 90+3) Milan - Spezia 3-1 (Robinho 28, Pazzini 31, Honda 47 / Ferrari 90+1) Napoli - Atalanta 3-1 (Callejon 15, 80, Insigne 72 / De Luca 13)