Prijateljska
0

Talijani umalo izgubili od Novog Zelanda

Totalsport
Nogometna reprezentacija Italije pobijedila je u Južnoafričkoj Republici Novi Zeland 4-3 nakon što su Novozelanđani tri puta dolazili u vodstvo.

Posljednji su put, nakon 1-0 i 2-1 vodstva, autsajderi poveli u 57. minuti golom Killena iz penala. Marcello Lippi napokon je preokrenuo situaciju kad je u 60. minuti u igru odjednom uveo Camoranesija, Tonija, Iaquintu i Montoliva. S Pirlom koji je ušao još ranije Talijani su napokon dobili na kvaliteti igre.

Iaquinta je najprije treći put izjednačio za “azzurre” u 68. minuti, te potom zabio i za pobjedu pospremivši u mrežu odbijanac golmana Mossa u 72. minuti. Prva dva gola za Talijane je zabio Alberto Gilardino.

Dvoboj je igran u Pretoriji kao uvertira Kupu konfederacija, koji počinje u nedjelju, 14. lipnja. Na njemu sudjeluju obje reprezentacije.

U još dvjema odigranim prijateljskim utakmicama Portugalci bez Cristiana Ronalda u momčadi u Tallinnu nisu uspjeli dobiti niti Estonce (0-0), dok je Josip Kuže na klupi Albanije odigrao 1-1 s Gruzijcima u Tirani.

Prijateljske utakmice, rezultati:

Italija – Novi Zeland 4-3 Gilardino (33, 48, Iaquinta 68, 72 / Smeltz 13, Killen 42, 57-11m)

Albanija – Grusija 1-1 (Agolli 59 / Kobiašvili 2)

Estonija – Portugal 0-0

Bjelorusija – Moldavija 2-2 (Rodionov 4, Bliznjok 27 / Kalinkov 77, Andronik 84)