Nogomet
0

Talentovani golman Elvin Kovač na spisku selektora U-19 nogometne reprezentacije BiH

FENA
Talentovani golman Elvin Kovač našao se na spisku selektora Tonija Karačića za prijateljske utakmice U-19 reprezentacije protiv Makedonije.

Mladi Kovač posljednjih mjeseci nastupa u omladinskim selekcijama Freiburga, a učestvovao je na jakom omladinskom turniru na kojem su bili Dinamo iz Zagreba, Stuttgart, Inter iz Milana, Mainz, Everton.

"Uvijek sam se potajno nadao da ću jednog dana zaigrati za BiH. Bosna je moja domovina i jedva čekam da obučem najdraži dres. Nadam se da ću dobiti priliku da branim i da ću svojim odbranama zaslužiti mjesto u juniorskoj reprezentaciji BiH. Naravno uzor mi je Asmir Begović i želja mi je da ga jednog dana zamijenim među stativama. U inostranstvu ima mnogo naših talentovanih sportista i svi oni imaju jednu zajedničku želju, dres reprezentacije BiH", kazao je Kovač.

Nogometni stručnjaci u Njemačkoj Kovaču predviđaju blistavu karijeru, a ovaj 17-godišnjak našao se na meti nekoliko bundesligaša. Prve nogometne korake napravio je u školi fudbala „Fair Play” u Sindelfingen, nakon čega je promijenio nekoliko klubova, a od 2014. član je Freiburga sa kojim ima ugovor do kraja 2018. godine.