Nogomet
512

Taekwondo: Pet medalja za bh. predstavnike u Zagrebu, predsjednici Hrvatske uručen počasni pojas

Piše: O. T.
Na međunarodnom taekwondo turniru 17. Jastreb Open koji je održan protekle subote u Zagrebu, učestvovalo je 1050 takmičara iz 88 klubova. Na turniru je učešće uzeo i taekwondo klub Olimpic iz Sarajeva, a svojim prisustvom turnir je uveličala predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Korejski velemajstor Lee Kwang Bae je hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović poklonio kimono i počasni crni pojas 9. majstorski dan. Tako se predsjednica Hrvatske pridružila predsjednicima Rusije (Putin) i Kazahstana (Nazarbajev), predsjednici Litvanije (Gribauskaite), te glavnom sekretaru UN-a (Ban Ki-moon) koji su također doživjeli takvu počast.

Foto: Facebook profil Kolinde Grabar-Kitarović
Foto: Facebook profil Kolinde Grabar-Kitarović

Vrijedi spomenuti da je ovo prvi put da je jedan predsjednik Hrvatske odaje priznanje taekwondou kao sportu u Hrvatskoj.

Na ovom takmičenju nastupio je i klub Olimpic Sarajevo sa svojih 9 takmičara, koji su osvojili pet medalja i slavili u ukupno 12 borbi. Zlatom se okitio Bilal Pehilj (MKD -51KG), srebrene medalje osvojili su Rahim Trtovac (MKD -30KG), Armin Popara (MKD -51KG) i Kerim Kolić (JUN -78KG), dok je bronzu osvojio Ahmed Hurem (MKD -39). Naše takmičare predvodio je trener Amin Avdović.