Nogomet
118

Svjetski mediji o utakmici Argentina-BiH: Messi utišao kritičare!

Klix.ba
Lionel Messi (Foto: EPA)
Lionel Messi (Foto: EPA)
Nogometna reprezentacija BiH je sinoć u okviru grupe F na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu poražena od Argentine rezultatom 2:1. Svjetski mediji su u prvi plan stavili argentinskog čarobnjaka Lionela Messija, čiji je pogodak presudio našim Zmajevima.

Argentinci su u sinoćnjoj utakmici poveli autogolom Seada Kolašinca u 3. minuti i to je bio rezultat prvog poluvremena. Na 2:0 je u 65. minuti povisio Lionel Messi, a u 84. je na 2:1 smanjio Vedad Ibišević. Ispostavilo se na kraju da je Messijev pogodak vrijedan tri boda za Argentince. U prvom planu je bio Messi kada je riječ o naslovnicama svjetskih medija.

"Lionel Messi je postigao sjajan gol za pobjedu Argentine na svom otvaranju SP-a protiv debitanata, reprezentacije BiH. Oči svjetske javnosti su bile uprte u Messija tokom utakmice na Marcani. Igraču koji je proglašavan četiri puta za najboljeg na svijetu je trebalo dosta vremena, ali je svojim golom najavio povratak u velikom stilu", piše BBC.

BiH je igrala disciplinovana i stvarala šanse, no, to nije bilo dovoljno.

"BIH je većim dijelom utakmice igrala disciplinovano. Argentina je u rijetkim trenucima bila u prilici za gol s obzirom da nije bilo ideje. Reprezentacija BiH je polako pronalazila svoju igru i stvarala šanse, što je rezultiralo Ibiševićevim pogotkom. Ipak, Argentinci nakon toga nisu imali razloga za strah", dodaje se u tekstu BBC-a nakon utakmice.

Goal.com je također u prvi plan stavio Messija, koji je "utišao kritičare".

"Baš kada su kritičari došli na svoje, zvijezda Barcelone je podsjetila sve na svoju briljantnost. Messi je postigao fantastičan pogodak u pobjedi nad BiH. Nakon dugo vremena je odigrao za ekipu, a ne za sebe. Statistički je bio najgori nogometaš na terenu u prvom poluvremenu, kada je izgubio 15 lopti. Izledao je potpuno nezainteresovano", piše Goal.com.

CNN je nakon utakmice objavio da je "stigao Messijev trenutak na SP-u".

"Bio je to trenutak koji je svijet čekao, a Messi je učinio ono što čini često u svojoj sjajnoj karijeri. Uradio je ono na šta je navikao navijače, pocijepao je mrežu", objavio je CNN.