Nakon pobjede nad Milanom
0

Svjetski mediji o Barceloni: Ovo samo oni mogu uraditi

Klix.ba
Messi i Villa slave gol protiv Milana (Foto: AFP)
Messi i Villa slave gol protiv Milana (Foto: AFP)
Barcelona je sinoć na Nou Campu osigurala četvrtfinale Lige prvaka nakon pobjede od 4:0 nad Milanom. Iako su Rossoneri iz prve utakmice imali prednost od 2:0, tim sa Nou Campa se u potpunosti vratio već nakon prvih 45 minuta igre.

Nakon slabe predstave na San Siru, Messi je u dva navrata sinoć savladao golmana Abbiatija, a u listu strijelaca upisali su se David Villa i Jordi Alba. Ovo je bilo prvi put u historiji najelitnijeg nogometnog takmičenja da neka ekipa u eliminacijskog fazi izgubi sa 2:0, a nakon toga osigura prolaz u daljnje takmičenje. Svjetski sportski mediji odali su počast još jednoj nezaboravnoj utakmici Blaugrane.

"Ovo samo Barcelona može uraditi", stoji na naslovnici francuskog sportskog lista L'Equipe. Iako je u prvoj utakmici poražena sa 2:0, Barça se uspjela vratiti i kvalifikovati za četvrtfinale nakon jedne odlične predstave. Katalonci su ponovo u igri", piše između ostalog ugledni francuski list.

Britanski list The Sun je naslovom "On je Mesija" odao priznanje igraču sinoćnje utakmice Lionelu Messiju, koji je ponovo vodio svoj tim do trijumfa. "Sa dva gola vodio je Blaugranu do historijskog povratka. Jedno mjesto u četvrtfinalu čeka Barcelonu, koja je pokazala igru iz najboljih vremena".

Italijanski sportski list La Gazzetta dello Sport piše kako je Argentinac genijalac koji je svojim golovima poništio pobjedu Milana iz prve utakmice. “Messi je strašan, Rossoneri eliminisani iz Lige prvaka", piše navedeni list na naslovnoj strani.

"Messi dvostruki strijelac, preporođena Barcelona eliminisala Milan", piše brazilski Globoesporte. Nakon što je Daniel Alves izjavio kako je Argentinac izgubio želju za golovima, on postiže dva prelijepa gola u visokoj pobjedi od 4:0 nad Milanom", stoji između ostalog u navedenom brazilskom listu.

Argentinski Olé piše “Habemus Barça” (Imamo Barçu). “Zahvaljujući genijalnom Messiju, Barcelona je vratila nivo na kojem je bila i koji voli cijeli svijet".

Meksički list Record donosi naslov "Messi i kompanija uništili Milan". U tekstu Record piše kako je Barcelona zasluženo pobijedila i kvalifikovala se u četvrtfinale Lige prvaka. Barcelona je dominirala kao i obično, a Milan propustio dvije prilike, navodi ovaj list.