Nogomet
93

Svi šutirali u istu stranu: Tokom meča Oblak prekrio gol, na penalima "razvedrio"

Piše: O. T.
Predstava golmana Atletico Madrida Jana Oblaka (23) u finalu Lige prvaka jedan je od boljih pokazatelja kako je tanka linija od junaka do tragičara. Tokom meča sijevali su hvalospjevi nakon njegovih odbrana, a nakon penala uslijedila su ismijavanja.

Real Madrid je savladao Atletico rezultatom 5:3 nakon penala, a regularni dio meča, kao i produžeci, završen je rezultatom 1:1.

Slovenski golman Oblak je briljirao i sjajnim intervencijama u nekoliko navrata održao je Atletico u igri. Mnogi su ga okarakterisali kao igrača utakmice, ali do penala.

Kada su uslijedili penali, Oblak se pretvorio u limitiranog golmana koji liči na nekoga ko prvi put brani udarce sa bijele tačke.

Igrači Real Madrida šutirali su svih pet penala u lijevu Oblakovu stranu, a Slovenac nijednom nije odbranio. Samo se jednom bacio u tu stranu i to je učinio poprilično loše. Možda su Galacticosi namjerno birali istu stranu?

Teško je prosuditi, ali da je predstava golmana, koji je u ovoj sezoni čak 32 puta u 51 meču uspio sačuvati mrežu netaknutom, bila jako čudna na penalima, to niko ne može poreći.

Reakcije na njegove intervencije tokom penala preplavile su Twitter.