Kup BiH
0

Svi se nadaju plasmanu u finale

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Uzvratne polufinala utakmice Kupa BiH na programu su ove srijede. Širokom Brijegu na noge stiže Željezničar, dok će se na Koševu susresti Olimpic i Čelik.

Na Pecari sa dosta optimizma dočekuju aktuelnog prvaka BiH. Da podsjetimo, prvi dvoboj na Grbavici završen je rezultatom 0-0.

"Ne želim praviti nikakav pritisak na svoju ekipu. No, moramo odigrati bolje nego smo to uradili u okršaju s Travnikom. Sigurno je da imamo volje i htijenja da pobijedimo. Željezničar ima kvalitetnu ekipu, a njihova forma je u uzlaznoj putanji. Međutim, mi ćemo igrati ofanzivno, jer nam samo takav pristup garantira prolaz u finale. ‘Plavi’ mogu biti opasni iz kontri i polukontri.U takvim situacijama trebamo biti oprezni", rekao je na pres-konferenciji pred utakmicu Blaž Slišković, trener Širokog Brijega.

Očekuje se dobra posjeta na Pecari, a po najavama, i gostujuća ekipa bi trebala imati podršku svojih navijača.

U taboru Željezničara vjeruju kako je prvenstvena pobjeda u Trebinju "digla ekipu" i da u Hercegovini mogu napraviti rezultat koji će ih odvesti do konačnog cilja - plasmana u finale najmasovnijeg takmičenja.

"Svi moramo dati svoj maksimum. Ako se budemo tako ponašali, ubijeđen sam da ćemo uspjeti. No, podbaci li neko, okolnosti se mijenjaju", rekao je Muamer Svraka, prvotimac Željezničara.

Amar Osim u ovom susretu ne može računati na Jamaka i Stančeskog, koji su u Kupu već nastupali za Čelik i Borac.

Na najvećem bh. stadionu snage će odmjeriti Olimpic i Čelik. Prva utakmica u Zenici završena je pobjedom crveno-crnih rezultatom 1-0. Izabranicima Mehmeda Janjoša trebat će pobjeda od dva gola razlike kako bi napravili najbolji rezultat u historiji kluba.

Otežavajuća okolnost za prvog šefa struke "Vukova" je što ne može računati na usluge Pliske, Rizvanovića i Škaljića (igrali za Sarajevo, Zrinjski i Velež u Kupu).

"Nadam se da možemo slaviti sa dva gola razlike i napraviti veliki uspjeh", podvlači Mehmed Janjoš.

I Zeničani sa dosta optimizma dolaze na Koševo.

"Mi imamo minimalnu prednost. Nadam se da će biti dovoljna“, kratko je prokomentarisao Abdulah Ibraković, strateg Čelika.

Tim sa Bilinog polja imat će veliku podršku navijača.

Utakmica na Pecari počinje u 17.00 sati uz direktan prenos na BHT1, dok se dvoboj na Koševu igra u 19.00 sati.