Neizvjesno na Koševu
0

ANALIZA / Svi pitaju samo jedno - hoće li ostati Alen Škoro?

Piše: Edin Isanović
U situaciji kada su treći na tabeli, a igra im u najvećoj mjeri zavisi od Škore, bio bi istinski grijeh prodati svog golgetera. Predsjednik Šuman nerealno napominje da eventualna pojačanja na najvećem bh. stadionu mogu biti samo u rangu Škore. Bilo bi im mnogo pametnije da se fokusiraju na ostanak svog najvrijednijeg eksponata.

Bez ikakve sumnje Alen Škoro je najbolji igrač Sarajeva. Jedan je od najzaslužnijih što se bordo tim uključio u borbu za titulu. No, nakon završetka polusezone brojni klubovi iskazali su zanimanje za „bordo desetku“ . Nekoliko jasnih ponuda već je stiglo na njegovu adresu.

"Škoro je ugovorom sa Sarajevom vezan do juna. Mi želimo da on ostane i učinit ćemo sve kako bi ga zadržali. To je čvrst stav kluba", kaže Senad Merdanović, sportski direktor Sarajeva.

Kada smo ga pitali da li su već razgovarali sa njim, rekao je: "Jesmo. Ostalo je da se dogovorimo oko nekih sitnica".

Ipak, u razgovoru sa Merdanovićem zaključili smo da nije sigurno da će drugi strijelac Premijer lige ostati na Koševu. Sportski direktor vješto je izbjegavao konkretna pitanja o Škori, a kada smo mu apostrofirali informacije o ponudama, zbunjeno je prokomentarisao: "Mi znamo da se neki klubovi zanimaju za njega. No, nadamo se da ćemo na kraju naći zajednički jezik".

Iz provjerenih izvora saznajemo da je pomenuti igrač odbio izuzetno povoljnu ponudu banjalulčkog Borca. Ipak, još uvijek nije sigurno hoće li ljubimac navijača koševskog premijerligaša odraditi ugovor do ljeta 2010. Čelni ljudi Sarajeva bi ostankom Škore pokazali da im je naslov prvaka trenutno mnogo važniji od inkasiranja novca.

U situaciji kada su treći na tabeli, a igra im u najvećoj mjeri zavisi od Škore, bio bi istinski grijeh prodati svog golgetera. Sigurno je da bi se srušila pozitivna atmosfera u svlačionici, ali i simbioza sa fanovima koji bi takav potez dočekali kao "nož u srce" njihovim ambicijama i željama.

Sarajevo je pred sami kraj polusezone počelo da se približava prvom mjestu, pobjede se bilježe u seriji, a ekipa živi u sjajnom duhu. Finansijska situacija je mnogo povoljnija nego u prethodnim godinama, pa sa te strane ne bi trebalo biti prepreka. Predsjednik Šuman nerealno napominje da eventualna pojačanja na najvećem bh. stadionu mogu biti samo u rangu Škore. Bilo bi im mnogo pametnije da se fokusiraju na ostanak svog najvrijednijeg eksponata. Navijači ionako nisu zadovoljni njihovim radom, pa bi Škorinim odlaskom navukli još veći gnjev na sebe.