U-21 reprezentacija BiH
0

FOTO / Svi igrači su zdravi, raspoloženi i spremni za utakmicu protiv Grka

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-21) 7. i 10. septembra u Sarajevu protiv selekcija Grčke i Njemačke igra preostale susrete kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon osam odigranih kola bh. mladi nogometaši zauzimaju drugo mjesto u Prvoj grupi i ukoliko zadrže ovu poziciju na kraju ostaju u konkurenciji da izbore nastup u dodatnim kvalifikacijama - baražu, u kojim će nastupiti četiri najbolja drugoplasirana tima iz 10 grupa.

Selektor Vlado Jagodić ističe da je pred ovom generacijom mladih nogometaša velika šansa i da njegova ekipa teoretski i sa jednim osvojenim bodom iz dva susreta ostaje na drugoj poziciji.

Selektor Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Selektor Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
"Ipak, to nas u ovom trenutku ne zadovoljava, naše želje su mnogo veće. Iz tog razloga nam je prva utakmica sa Grčkom ulaznica za meč protiv najjače ekipe u grupi - Njemačke. Potreba za osvajanjem šest bodova nam je iznad svega. Imamo priliku da sami odlučujemo o sebi", kazao je Jagodić.

On je naglasio da su svi igrači zdravi, raspoloženi i spremni da pruže maksimum. Jagodić je najavio da će konačni sastav ekipe protiv Grka objaviti večeras nakon posljednjeg treninga.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kapiten ekipe Nemanja Bilbija ističe da njegovi saigrači moraju da iskoriste prvu "meč loptu" protiv Grka, koje su u prvom susretu novembra prošle godine u gostima savladali sa 1:0.

"Vjerujemo da će to biti tvrda utakmica. Znamo šta nam ona donosi. Igrat ćemo napadački", naglašava član novosadske Vojvodine.

Susret BiH - Grčka igrat će se u petak na Stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 17.00 sati.