Nogomet
274

Šveđani obožavaju Ibrahimovića ne samo zbog nogometnih vrijednosti

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što je nedavno uputio niz optužbi i uvreda kako na račun sudija, tako i na račun lige, Fudbalskog saveza Francuske, pa i same države Francuske, Zlatan Ibrahimović se našao na udaru brojnih medija u ovoj zemlji. Ipak, zbog svojih stavova, otvorenosti i iskrenosti Šveđani upravo cijene ovog igrača bosanskohercegovačkog porijekla.

Naime, švedski mediji pišu da u ovoj zemlji Zlatanove riječi uopšte nisu izazvale negativnu reakciju.

Štaviše, riječima koje je nedavno uputio Francuzima on je samo "potvrdio svoj imidž osobe koja svima kaže istinu u lice".

Nekadašnji Ibrahimovićev saigrač iz Malma Mats Lilienberg izjavio je da je Zlatan oduvijek bio vrijedan i motiviran igrač što je sve bilo i "dio njegovog šarma". Dodao je da je Ibrahimović potpuno druga osoba "kada ga upoznate".

Švedski mediji su proveli i anketu među građanima nakon Zlatanovih riječi koje su izazvale burne reakcije u Fransuckoj.

"Ibrahimović je klasa, on ima karakter. Možda njegovi stavovi nisu uvijek za pohvalu, ali većina ljudi ga voli upravo zbog toga", rekao je šesnaestogodišnji Elias Abdullah.

Profesorica Cristine Sarrimo je istakla da je Zlatanov život zapravo "mit o anti-heroju koji uspijeva uprkos svim teškoćama i to isključivo vlastitim zaslugama".