Roy Keane sunarodnjacima
0

"Sve se vraća, sve se plaća!"

Totalsport
Nekadašnji kapiten irske nogometne reprezentacije Roy Keane jedan je od rijetkih koji za neuspjeh svojih sunarodnjaka u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ne krivi francuskog napadača Thierryja Henryja.

Henry je, podsjetimo, u produžetku uzvratne utakmice dokvalifikacija za SP rukom smirio loptu i potom je dodao Williamu Gallasu koji je izjednačio na 1-1 i tako donio Francuskoj plasman u Južnoafričku Republiku. Cijeli je svijet osudio Henryjev nesportski potez, Irci su tražili i ponavljanje utakmice, ali njihov bivši kapiten za sve krivi slabu reakciju reprezentativne obrane.

  • Irski braniči nisu ni trebali dopustiti da lopta dođe do Henryja, a i golman Shay Given je trebao bolje reagirati - rekao je nekadašnji veznjak Manchester Uniteda, a potom se obrušio na vodstvo Irskog nogometnog saveza (FAI).

  • Navijači su zaslužili više, izbornik Giovanni Trapattoni također, vjerojatno i većina igrača, ali nisam siguran da je FAI zaslužio bolje. Sve se vraća, sve se plaća. Irskoj je u ovim kvalifikacijama poklonjen jedanaesterac protiv Gruzije, nisam čuo da se iko nakon toga žalio - dodao je menadžer Ipswicha koji je u sukobu s irskim savezom još od 2002. kada je napustio reprezentativni kamp uoči Svjetskog prvenstva.