Bundesliga, najava kola
0

Sve oči uprte u Džeku, Misimovića i Ibiševića

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ovog je vikenda na programu 8. kolo njemačke Bundeslige, u kojem Bayern na svom terenu dočekuje pretposljednji Köln, dok Wolfsburg gostuje kod Bochuma.

Bochum - Wolfsburg

Nogometaši Wolfsburga odlaze kod Bochuma nakon dobre predstave na Old Traffordu u Ligi prvaka, gdje su uprkos vodstvu 1-0 na kraju poraženi 2-1. Posebno su pažnju privukla dva bosanskohercegovačka igrača, Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, kojeg je direktno pohvalio i trener Manchestera Alex Ferguson.

S obzirom da je trener Wolfsburga Armin Veh najavio da će odmoriti Brazilca Grafitea, upravo bi bosanskohercegovački duet trebao biti glavna napast za domaćina. Za Bochum zbog povreda neće igrati Diego Klimowicz (nekadašnji igrač Wolfsburga) i Dennis Grote.

Mainz - Hoffenheim

Nogometaši Hoffenheima imaju pet uzastopnih pobjeda u Bundesligi, ali će imati pravi test ovog vikenda kod Mainza, koji je ove sezone na svom terenu pobijedio, između ostalog, i Bayern. Mainz doma ima dvije pobjede i remi.

Problema će biti pogotovo jer za Hoffenheim neće igrati branič Josip Šimunić. No, gosti se prije ogleda najviše uzdaju u Vedada Ibiševića koji je u prošlom kolu zabio tri pogotka, prve nakon decembra 2008. godine.

Bayern - Köln 

Lukas Podolski se vraća u München, te će u dresu Kölna odigrati prvu utakmicu protiv Bayerna, tima u kojem je igrao zadnje tri godine. Köln, kojeg trenira Zvonimir Soldo, ne stoji dobro jer je na pretposljednjem mjestu sa samo jednom pobjedom.

Za domaćina sigurno neće igrati Arjen Robben, a upitan je i nastup Francuza Francka Riberyja.