Prozivka
0

Sve manje igrača u FK Sloboda

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Tačno u podne, trener FK Sloboda Denis Sadiković, obavio je prozivku na stadionu Tušanj. Prozivci se odazvalo tek nekoliko standardnih prvotimaca iz jesenje polusezone, a brojno stanje popravili su juniori i kadeti koji će u zimskoj pauzi biti priključeni prvom timu.

"Nas je napustilo šest-sedam prvotimaca. Prvi trening nisu odradili Mirza Mešić i Staniša Nikolić, dok se iz Sarajeva javio Tarik Cerić. U kampu reprezentacije BiH su Semir Musić, Omar Pršeš i Renato Gojković", kaže trener Denis Sadiković.

Od prvotimaca iz prvog dijela sezone trenirali su: Muhamed Omić, Adnan Jahić, Tino Divković, Samir Memišević, Muamer Nezić... Međutim, jasno je kako Sloboda sa ovim kadrom ne može iznijeti teret igranja u Prvoj ligi FBiH.

"Razgovarao sam sa predsjednikom Mersedom Kovačevićem i on mi je rekao kako su ambicije iste. Međutim, mi se moramo pojačati. Meni se javljaju igrači, ima interesovanja, ali sve se to mora dogovoriti", kaže Sadiković.

Na tribini u izgradnji su se pojavile i tuzlanske Fukare, koji su upućivali psovke i prijetnje predsjedniku Mersedu Kovačeviću. Nezadovoljni su bili i simpatizeri koji su se okupili ispred svlačionica. Sloboda je, bez sumnje, u najtežoj poziciji od osnivanja. Sadašnja uprava je obećala ekspresan povratak u Premijer ligu BiH. Međutim, Sloboda poslije 15. kola za vodećim Vitezom zaostaje čak 10 bodova.