Rimski mediji
0

Sve je spremno za dolazak Ancelottija na kraju sezone

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: Reuters)
Carlo Ancelotti (Foto: Reuters)
Rimska štampa na početku ove sedmice donosi niz tekstova u kojima se čitatelji uvjeravaju da je već sada spreman transfer koji će se dogoditi na kraju aktuelne sezone.

Naime, ugovor sa sadašnjim trenerom nogometaša Rome, Claudijom Ranierijem, nije produžen, a klub je spreman na ljeto u ekipu dovesti novog trenera. U pitanju je 51-godišnji Carlo Ancelotti, koji je prošle sezone osvojio na Otoku duplu krunu s Chelseajem, ali ove sezone ne stoji baš najbolje u okvirima Premeirshipa. Ispred njega se nalaze Arsenal, te dva Manchestera, United i City. Isto tako, u posljednje vrijeme je klub nanizao nekoliko slabih rezultata, pa se počelo najavljivati da će Talijan i prije kraja sezone napustiti klupu Chelseaja.

Kroz igračku karijeru Ancelotti je najdublji trag ostavio baš u Romi. Tamo je igrao od 1979. do 1987. godine, a nakon toga je aktivnu karijeru nogometaša okončao u Milanu, gdje je igrao od 1987. do 1992. godine.

Više puta je Ancelotti izrazio želju za dolaskom na klupu Rome, a kako sada stvari stoje sasvim je izvjesno da će se upravo taj akt dogoditi u junu ili julu.