Nogomet
37

Sve je spremno za 5. Međunarodni fudbalski turnir "Igraj fudbal, živi život"

Klix.ba
Sve je spremno za 5. Međunarodni fudbalski turnir U-17 Sarajevo "Igraj fudbal, živi život" koji će se igrati na stadionima Grbavica i Otoka od 16. do 19. juna 2016. godine.

Turnir će i ove godine okupiti oko 160 mladih fudbalera uzrasta 17 godina,na turniru igraju fudbalske ekipe Crvena zvezda, Maribor, Rijeka, Vojvodina, Budućnost, Sarajevo, Željezničar i Olimpic.

Udruženje Profesional je organizator turnira već petu godinu i to izuzetno uspješno. Navode da su od prvog turnira igrale vrhunske ekipe iz regiona kao i ekipa Strum-Graz za koje su igrali tada mladi igrači koji su danas već poznate evropske zvijezde, a igrali su na našim turnirima i bili najbolji igrači, strijelci i golmani Tin Jedvaj, Marko Grujić, Boris Radunović, Vukašin Jovanović, Marko Dabro i drugi.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo biti domaćin fudbalskim ekipama koje igraju na našem već sada možemo reći tradicionalnom turniru koji ove godine slavi i mali jubilej - pet godina organizacije turnira koji promoviše Grad Sarajevo i FBiH kao sportski i kulturni centar u regionu i Evropi. Svaka od ekipa koje su igrale na našem turniru su nekada davno činile jednu veoma jaku fudbalsku ligu koja igrala značajnu ulogu u Evropi, a svoj put su i danas nastavile kroz svoja nacionalna prvenstva kako u seniorskim tako i u omladinskim selekcijama", ističu organizatori.

Kvalitetna organizacija turnira i podrška sponzora koju su prethodnih godina imali je mnogo pomogla te je turnir iz godine u godinu postao prepoznatljiv u regionu i Evropi po kvalitetnoj organizaciji i kvalitetnim ekipama. Fudbalski turnir pored ekipa okuplja i skaute iz regiona i Evrope koji su izuzetno zainteresovani da dođu i prate rad klubova u omladinskim selekcijama. Na turnir su dosad dolazili skauti iz Češke Republike, Austrije, Španije i Njemačke.

Organizatori turnira navode da je veliku podršku organizaciji turnira svojim prisustvom na utakmicama dao i Ivica Osim, na čemu su mu mnogo zahvalni.

Dođite i podržite svoj tim od 16. do 19. juna 2016. godine u Sarajevu na stadionima Grbavica i Otoka.