Sušić održao prvi trening
0

Sve je drugačije nego u "Ćirinoj eri"

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Nogometna reprezentacija BiH održala je prvi trening pred prijateljski okršaj sa Ganom. Naime "zmajevi" su trenirali u Hrasnici, a svoj debi imao je novi šef državne nogometne selekcije Safet Sušić. Iako je selektor najavio da će treninga biti oslobođeni igrači koji su nastupali u nedjeljnim utakmicama, od toga nije bilo ništa. Svi su bili unutra.

Treba napomenuti da Misimović i Muslimović još nisu stigli u glavni grad BiH. Kako su nam istakli čelnici saveza, njih dvojica priključit će se večeras ili sutra. Dvojac iz Hoffenheima, Salihović i Ibišević nisu trenirali, jer im oprema na vrijeme nije stigla u Hrasnicu.

Sama atmosfera na stadionu Famosa bila je mnogo drugačija nego za vrijeme "Ćirine ere". Stadion je osiguravao mnogo veći broj zaštitara i policajaca. Sušić je tokom čitavog treninga tražio maksimalan pristup. Sve je izgledalo mnogo ozbiljnije nego prije. Disciplina se osjetila u zraku.

Nakon završenog treninga pitali smo Elvira Rahimića da li će igrati i ovaj kvalifikacioni ciklus: "Svakako. Poželio sam se reprezentativnih utakmica. Kada me nazvao selektor i rekao da ozbiljno računa na mene, nije bilo dileme. Tu sam, pomoći ću koliko budem mogao", kaže veznjak moskovskog CSKA.

Raspoložen je bio i Haris Medunjanin: "Atmosfera je odlična. Dvoboj sa Ganom bit će sjajna provjera za sve nas. Iako je rezultat u drugom planu učinit ćemo sve kako bi ostavili dobar dojam", ističe Medunjanin.

Reprezentacija će sutra trenirati na Grbavici. Tu bi se trebala iskristalisati udarna postava koji će se suprostaviti viceprvacima Afrike.