Navijači euforični
0

Sve će biti gotovo večeras - idemo u baraž!

Piše: Edin Isanović
Navijači BiH u Talinu (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info)
Atmosfera pred utakmicu (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info)
Atmosfera uoči utakmice Estonija - Bosna i Hercegovina u Talinu počela se zagrijavati, o čemu svjedoče i fotografije koje je napravio naš specijalni dopisnik. U iščekivanju početka ovog velikog meča kontaktirali smo nogometne stručnjake i pitali ih za prognozu ishoda dvoboja na A. Le Coq Areni u Talinu.

Predrag Pašić, Mišo Smajlović i Fuad Muzurović za Sarajevo-x.com ponudili su odgovore na pitanja šta može biti presudno u večerašnjem meču i hoćemo li pobijediti. Zaključak trojice nekadašnjih vrhunskih igrača, baš kao i navijača naše odabrane selekcije, je jednoglasan - Sve će biti gotovo večeras, idemo u dodatne kvalifikacije.

Predrag Pašić

"Estonija je prejak motiv da bi se igralo loše. Vrlo je važno uspostaviti tečnu igru, iz koje će, siguran sam u to, doći i šanse. Reprezentativci moraju biti vrlo kompaktni, držati loptu, što ne bi trebao biti problem, budući da imamo igrače koji to mogu. Siguran sam da ćemo večeras slaviti i da će naši zlatni momci obradovati ovaj narod, kako večeras tako i u baražu. Ja im želim sreću".

Mišo Smajlović

"Očekujem povoljan rezultat. Objektivno gledajući, mnogo smo kvalitetniji. Mislim da će poslije večerašnje utakmice 90% stvari biti riješeno, BiH će se plasirati u baraž. Ovo 10% bih ostavio za neke nepredviđene situacije. Ipak, mi smo njih deklasirali u Zenici kada je bilo 7-0. Izuzetno je važno da svi reprezentativci iz udarne postave maksimalno ozbiljno shvate utakmicu, odnosno historijsku priliku za baraž. S obzirom da je Ćiro veliki motivator u te uopšte ne sumnjam. Vidim da javnost pomalo strahuje od izgreda naših navijača. Iskreno, ne vjerujem da će se to desiti. Gotovo da sam siguran da ćemo izboriti baraž".

Fuad Muzurović

"Bio bih neizmjerno sretan ako pobijedimo. Igrači su tokom čitavih kvalifikacija igrali izvanredno i ne vidim razlog zašto to ne bi učinili i u Talinu. Vjerujem da će sa tri boda u okršaju sa Estoncima završiti priču o baražu i kolo prije kraja napraviti nedohvatljivu razliku. Važna će biti i kontrola lopte, što nam ne bi trebalo predstavljati veliki problem. Još jedan bitan faktor jeste i koncentracija. Moramo biti jaki u srcu ekipe, u vezi. To je recept kako se može preko Estonije. Ubijeđen sam da će trijumfovati u ovoj baltičkoj zemlji i na taj način još se više približiti Svjetskom prvenstvu".