Nogomet
110

Sutra počinje prodaja ulaznica za meč BiH - Kipar

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Prodaja ulaznica za prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko nogometno prvenstvo 2016. između Bosne i Hercegovine i Kipra počet će u utorak u 9 sati.

Imajući u vidu kapacitet stadiona "Bilino polje" na kojem će biti odigrana utakmica, a uvažavajući i sigurnosni aspekat, štampano je 11.000 ulaznica, a cijene su 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok), 20 KM (jug i sjever), saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Sedam hiljada ulaznica bit će u prodaji putem poslovnica "Centrotransa", ovlaštene partnerske agencije NSBiH. Jedna osoba moći će kupiti najviše tri ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta), a kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena.

Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom također neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica,

Četiri hiljade ulaznica rezervisano je za potrebe: igrača "A" reprezentacije, stručnog štaba, organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH, stručne štabove ostalih reprezentativnih selekcija, članove organa i tijela NSBiH, kantonalne i područne saveze, putem entitetskih saveza, klubove Premijer lige BiH, zaslužne nogometne radnike, sponzore i partnere NSBiH, organe i institucije državnog i entitetskog nivoa te administraciju Saveza.

Nogometna asocijacija Kipra dobit će 120 ulaznica za svoje navijače, koji će biti smješteni u dijelu zapadne tribine prema tribini sjever.

Prvi susret kvalifiakcija za evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj selekcija Bosne i Hercegovine igra 9. septembra protiv Kipra na stadionu "Bilino polje" od 20.45 sati.