Evropska liga
0

Sutra nastupaju tri bh. predstavnika

FENA
Prvi susreti drugog pretkola UEFA Evropske lige na rasporedu su u četvrtak, kada će nastupiti i tri bh. predstavnika, Sarajevo, Slavija i Široki Brijeg.

Sarajevo je domaćin u prvom meču, a dočekat će slovačku ekipu Spartak iz Trnave.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš smatra da su Slovaci favoriti, ali da njegova ekipa može do pobjede.

"Radi o jako borbenoj i discipliniranoj ekipi od koje najveća opasnost prijeti iz prekida. Nemaju neke velike zvijezde a glavni njihov adut je kolektiv. Mi moramo odigrati disciplinirano, bez opuštanja, kako bi došli do povoljnog rezultata. Kod igrača je prisutna velika želja i vjerujemo da možemo ostvariti cilj", kazao je Janjoš.

Susret će biti odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase u četvrtak u 20.30 sati.

Mnogo teži posao od Sarajeva imat će Široki Brijeg i Slavija, koji gostuju Šturmu, odnosno Aalborgu.

Širokobriježani su u utorak otputovali u Graz, gdje će se u četvrtak u 19.15 na stadionu "Arnold Schwarzenegger" sastati s ekipom koja je donedavno bila redovan učesnik Lige prvaka, a za koju nastupa i bh. reprezentativac Muratović.

Trener Ivica Barbarić u Austriji neće moći računati na povrijeđenog Tiaga, dok su ostali igraći spremni za meč. Posljednji trening bh. predstavnik imat će večeras u vrijeme odigravanja odigravanja utakmice.

Slavija iz Istočnog Sarajeva također je još jučer otputovala u Dansku, gdje u četvrtak igra s Aalborgom. U Slaviji su svjesni jačine protivnika, ali najavljuju da se neće predavati. Utakmicu će propustiti povrijeđeni golman Dujković i iskusni veznjak Vuksanović, te Benović koji nema pravo nastupa zbog suspenzije. Susret je na rasporedu u 19.30 sati.