Nogomet
0

Sutra gradski derbi Zrinjski - Velež

FENA
Trener Hrvatskog športskog kluba Zrinjski Blaž Slišković najavio da u gradski derbi protiv Veleža njegova momčad ulazi bez pritiska.

"Mirno dočekujemo utakmicu protiv Veleža. Vjerujem da će utakmica proteći u fer i korektnom nadmetanju. Svjesni smo da su nam bodovi neophodni, a imamo snagu i kvalitetu da odigramo kvalitetnu utakmicu te da se nadamo da ćemo na kraju mi slaviti", kazao je Slišković na današnjoj konferenciji za novinare.

Kao i Slišković, trener Veleža Milomir Šešlija na zasebnoj je konferenciji za novinare najavio je da će njegovi nogometaši u utakmicu ući ofenzivno i bez opterećenja.

"Ne gori nam pod nogama, pa ćemo nastojat igrati otvoreno. Imat ćemo tri igrača naprijed, igrati jako ofenzivno", kazao je Šešlija.

Oba su trenera pozvala navijače na korektno i sportsko navijanje.

"Mislim da smo jedan od rijetkih gradova na ovim prostorima koji ima privilegiju imati gradski derbi. Treba održati tradiciju i nastojati da ona traje što duže. U utakmici Veleža i Zrinjskog u Vrapčićima u prvom dijelu sezone, ponašanje nogometaša oba kluba bilo je više nego korektno i nadam se da će tako biti i sutra", kazao je Slišković.

Sutrašnju utakmicu zbog kartona propustit će kapetan Veleža Dženan Zaimović i Mustafa Kodro, te ozlijeđeni Rajko Mičeta, dok u redovima Zrinjskog neće biti Igora Žuržinova, koji će zbog ozljede meniskusa danas biti operiran.

Utakmica se igra na stadionu pod Bijelim Brijegom u subotu s početkom u 17 sati. Glavni sudac je Novo Panić iz Doboja, a pomagat će mu Miroslav Mirić (Šamac), Željko Marić (Doboj) i Joco Radić (Šamac).

Na osiguranju utakmice angažirano je 700 policajaca.