Sve spremno za utakmicu
0

Sutra Dinamo, nakon toga Galatasaray, Fenerbahče ili Bešiktaš

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
U Plavom salonu na stadionu Grbavica danas je održana konferencija za medije na kojoj su o sutrašnjem susretu Željezničara i Dinama govorili trener Amar Osim, predsjednik Sabahudin Žujo, članovi Predsjedništva FK Željezničar Gradimir Gojer i Džemal Bisić te gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

Predsjednik Žujo je istakao ponos što klub na čijem je čelu ima čast i zadovoljstvo ugostiti Dinamo, koji je vršnjak tima sa Grbavice.

On je najavio da bi krajem maja na Grbavicu mogao stići jedan od tri istanbulska velikana, Galatasaray, Fenerbahče ili Bešiktaš.

Trener Amar Osim prisjetio se posljednje prvenstvene utakmice bivše Prve lige SFRJ odigrane na Maksimiru kada je "modrim" postigao pogodak.

"Dao sam gol i mahnuo pokojnom Franji Tuđmanu", rekao je Osim.

On je rekao da će na raspolaganju imati sve igrače osim golmana Ibrahima Šehića, koji je zauzet reprezentativnim obavezama.

Igrači, stručni štab i rukovodstvo Dinama slijeću na sarajevski aerodrom sutra oko 15 sati. S njima će biti i braća Mamić. Delegacija Dinama će u subotu obići Sarajevo, a trener Vahid Halihodžić je najavio i odlazak na sarajevske ćevape.

U prodaji će biti 6.000 ulaznica po cijenama od 5 KM za sjevernu i južnu tribinu, te 20 KM za zapad. Utakmica počinje u 19 sati.