Igrica "Don't Boot The Ball Boy"
91

Šutnite loptu, a da pritom ne povrijedite Charlieja

Klix.ba
Belgijski nogometaš Chelseaja Eden Hazard postao je jedna od najomraženijih nogometnih ličnosti nakon što je udario 17-godišnjeg sakupljača lopti Charlieja Morgana. No, dječak je vrlo brzo postao prava internet senzacija, stigla mu je podrška sa svih strana, a oni kreativniji su osmislili igru nazvanu "Don’t Boot The Ball Boy".

Charlie Morgan stekao je veliku popularnost nakon incidenta koji se dogodio tokom uzvratne utakmice polufinala Liga kupa između Chelsea i Swanseaja (0:0).

Podsjetimo, u 80. minuti se dječak uz korner-liniju dokopao lopte i, kako bi pomogao domaćoj ekipi, odlučio je malo zadržati. To se nije svidjelo Hazardu, koji je na svaki način pokušao doći do lopte, a situacija se zakomplikovala kada je dječak potrbuške legao na loptu. Gostujući veznjak ju je pokušao izbiti nogom, ali je pritom malog sakupljača udario u rebra.

U međuvremenu su britanski mediji otkrili da je Morgan sin uglednog velškog tajkuna Martina Morgana, 32. najbogatijeg čovjeka u Walesu.

Na sreću, sve se dobro završilo po nogometaša. Policija je razgovarala s dječakom i njegovim ocem, koji su potvrdili da ne žele prijaviti Hazarda.

No, cijeli slučaj inspirisao je kreativce SportMaila da u saradnji sa kompanijom Mousebreaker naprave igru "Don’t Boot The Ball Boy". Na igrici Charlie Morgan drži loptu i leti zrakom, a igrač (Hazard) ima za cilj izbiti dječaku loptu i postići gol, a da pri tome ne šutne dječaka.

Pokušajte i vi. Igricu možete otvoriti ovdje.