Edin Džeko
0

'Susreti s Belgijom su odlučujući za naš tim'

Sarajevo-x.com
Edin Džeko, igrač njemačkog Wolfsburga i bh. reprezentacije u intervjuu za FIFA-in portal otkrio je svoje nade u predstojećim susretima s Belgijom i želju da BiH slijedeće godine ode na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku.

Edin Džeko, 23-godišnji igrač Wolfsburga pun je pozitivnih prognoza za susrete naše selekcije s Belgijom i smatra da će se bh. reprezentacija kao tim maksimalno potruditi da iz utakmica izađe kao pobjednik.

'Dva nadolazeća susreta s Belgijom su odlučna. Naša ekipa je dobra, ali faktor sreće zna biti presudan. Znam samo da ću i ja i ostatak tima dati sve od sebe da se pojavimo u Južnoj Africi', rekao je Džeko.

'Žao mi je što s nama neće biti Vedada Ibiševića, nedavno smo razgovarali telefonom i rekao mi je da se još oporavlja. Njegova povreda nije samo udarac za bh. reprezentaciju nego i za Bundesligu u kojoj se uveliko osjeti njegovo odsustvo', odgovorio je Džeko na pitanje novinara o najpoznatijem Bosancu u Bundesligi.

Dodao je i to da želi napredovati, te da mu je san da jednog dana zaigra za svoj omiljeni klub, AC Milan.

Edin Džeko rođen je 1986. godine u Doboju, a karijeru je započeo 2003. u sarajevskom Željezničaru, odakle je otišao igrati za češki klub Teplice gdje je proveo dvije godine, a 2007. godine prelazi u njemački Wolfsburg.

Nedavno se pisalo i da je Sam Allardyce, menadžer engleskog kluba Blackburn, izrazio želju da ovaj fudbaler nastavi karijeru u ovom klubu jer je 'klubu hitno potreban strijelac, a Džeko se čini finansijski razumnom opcijom'.