Nogomet
0

Suspenzije za Xabija Alonsa i Diega Simeonea

Totalsport
Diego Simeone (Foto: AFP)
Diego Simeone (Foto: AFP)
Veznjak Real Madrida Xabi Alonso i trener Atletico Madrida Diego Simeone suspendirani su na jednu utakmicu u evropskim takmičenjima, potvrdila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Obojica su kažnjena zbog događaja iz prošlosezonskog finala Lige prvaka u kojem je Real nakon produžetka slavio s 4-1. Simeone je dvaput tokom produžetka ušao u teren, a prilikom drugog upada se i verbalno sukobio sa stoperom "kraljevskog kluba" Raphaëlom Varaneom. Alonso se, pak, sjurio s tribine na travnjak kako bi sa saigračima proslavio pogodak Garetha Balea za 2-1. Problem je u tome što je Alonso bio suspendovan zbog akumuliranih žutih kartona i nije smio biti na terenu tokom trajanja utakmice.

To ujedno znači da Alonso neće smjeti igrati u utakmici evropskog Superkupa protiv Seville, dok Simeone neće voditi Atletico u 1. kolu novog izdanja Lige prvaka.

Osim toga, Atletico je kažnjen s 21.000 eura zbog sedam žutih kartona i neprimjerenog ponašanja navijača, dok Real mora platiti 18.000 eura zbog pet žutih kartona i navijačkih izgreda.